Укупно приказа странице

НАВИЈАЧКЕ ПЕСМЕ!

среда, 29. јун 2011.

Батинашка тортура и полицијска држава


На мој скакавац си дошао да брецаш .


Да ли у земљи Србији треба неко да претуче једнога човека , а затим све то мобилим телефоном забележи једна особа да би се неком полицајцу судило за прекомерну употребу силе ?

Колико год актуелна анти-српска власт ишла такозваним европским токовима и гарантовала слободе својих грађана , ми се сваки дан уверавамо у супротно . Скорија дешавања су нас навела да размишљамо шта су то заправо слободе , правна држава ,  медијска непристрасност . Стуб сваке моћне државе је војска и полиција , а скуп сваке правне државе је одвојена : извршна , законодавна и судска власт . Овај принцип код нас уопште не функционише . Код нас је на снази принцип “Кадија те тужи кадија ти суди“ , где моћници и људи из власти , који су заштићени као бели медведи , добијају ексклузивно право да на лицу места туже и пресуђују својим неистомишљеницима . Када смо изашли из тих „мрачних деведесетих“ прво што смо очекивали јесте модернизација судства као и гаранцију људских права . Ми смо напротив добили наручене пресуде и преке судове који на сасвим чудан начин и под чудим околностима , досуђују по 240 година пре самог разматрања поступка .  Примере преких судова смо гледали пре свега у случајевима : Ђорђе Зарић (Због пролаза на црвено смртна казна на лицу места),Урош Мишић (физички напад  10 година , под притиском јавности преиначено на 5 година) , Суђење припадницима навијача партизана (240 година укупно ) .
Када видимо све ове сулуде пресуде које су доношене у разним медијима и пре процесуирања оптужених , питамо се у каквом друштву ми то живимо ? Да ли је Србија, грађанска држава или нечија „прћија“ у којој дотични може да заводи деспотску диктатуру када се то њему учини погодним.
Урош Мишић 10 ГОДИНА за физички напад
Све ово брзо се заташкавало и гурало испод тепиха . Народу сваког чуда за 3 дана доста , док његова деца не дођу на ред .
Задњи случај који је шокирао Србију је Случај премлаћивања младића од стране полицајца у затворској станици . Актери догађаја су : Данијела Стојановић – жртва , Александар Адамов – силеџија , Бојан Бисерчић – силеџија , Маријана Радивојевић – сниматељ и бездушни силеџија . Да ствар буде гора снимак је само мали део батињања , пошто је поступак мучења трајао читава 2 сата по речима жртве Данијела Стојанчића .






Медијска проституција



Ђорђе Зарић
Е сад када гледамо релно тај наслов је исфорсирао Хелсиншки одбор , који се је  на тај начин одлучио да убира политичке поене . Прву вест о случају објавила је фејсбук страница Сви Српски Навијачи , која је осудила овакво понашање у име свих навијача Србије . Али то је сметало јако медијима , о томе се није причало , јер зна се да је диктирано из Сорошеве канцеларије да су Српски навијачи „хулигани“ , „екстремни навијачи“ , „ултра-десничари“, „убице“ . Нико се није нашао да каже да су они лично осудили премлаћивање ромског дечака , већ је на насловне странице завршила братија из Хелскиншког одбора .   Иако та група на фејсбуку броји 31 000 чланова , има 15000  посета на дан ,  и једна је од најактивнијих домаћих страница на фејсбуку , где се навијачи скупљају да размењују утиске о спортским догађајима , да се зближавају и заједно превазилазе мржњу која се појавила за време „опасних година“ када су млади животи нестајали на трибинама .
Која је то разлика између  српског детета које је претучено на протесту и ромског младића који је претучен у станици ? Ја ћу вам рећи , разлика је у томе , што српско биће мање вреди у Србији него било која животиња . А наш „пас Мила“,уместо да стане на Видовдан испред ТВ камера и оштро протествује због каменовања учесника Видовданског марша , њему је важније што су неком псу (уз дужно поштовање најбољем човековом пријатељу) одсекли шапе . Да ли то значи да су Срби мање вреднији од пса луталице , то вама остављам да одлучите . Милу ћемо оставити по страни јер он је ту задужен само да се извињава и да у Јадову оплакује страдале Хрвате партизане , а ни у једној реченици да не спомене Српску голготу у томе страшном логору. Док с једне стране за председника имамо Милу , са друге стране за министра полицији имам „Сплинтера“ који је своје „Нинџа корњаче “ опремио најсавременијим оружјем за убијање слободне мисли . Захваљјујући његовим корњачама данашња Србија више личи на канализацију , а министрака спорта на Ејприл О Нил . Србија је поробљена и загађена земља . У акцији „Очистимо Србију“ боље да су појединци очистили своје биографије и своје личности него што су изашли да наводно подрже еколошку акцију и на тај начин убирају своје политичке поене .
А господину Дачићу можемо само поручити да прихвати одговорност и поднесе оставку , јер једном црвени цвет не може постати жути маслачак ма колико се трудио . Комунизам и црвена полиција је нестала још 1999 , али само у нашим главама , 6. Октобар се никада није десио , и док се не деси вашој деци ће просипати мозак због саобраћајног прекршаја 
С.М.
СВИ СРПСКИ НАВИЈАЧИ 


Нема коментара:

Постави коментар